Professionele Magento webshop laten maken
12 Jun `15 SEO

Professionele Magento webshop laten maken – Introductie

Wilt u een professionele Magento webshop laten maken? Aan de hand van een serie blogs zullen wij u stap-voor-stap uitleggen hoe u een succesvolle Magento webshop kunt laten maken. Vragen als waarom u zou moeten kiezen voor een Magento webshop; of door wie u een professionele webshop kunt laten maken, komen hierbij aan bod. Het doel van deze serie blogs over ‘een professionele webshop laten maken’, is om zoveel mogelijk aspecten van een shop te belichten. Dit zal leiden tot een succesvolle en goed gevonden webshop.

De reden voor een nieuwe webshop

Voordat we gaan praten over het maken van een professionele webshop, eerst het volgende. De allereerste stap is het vaststellen waarom er een nieuwe webwinkel gemaakt gaat worden. De reden is namelijk van groot belang voor de keuze van het soort shop, het platform, de ontwikkelaar en het budget. Tegenwoordig beginnen veel mensen of bedrijven webshops en worden kant-en-klare webwinkels al aangeboden vanaf een paar honderd euro. Dit zijn zeer goedkope webshops. Echter, hoe kan het dan toch dat (succesvolle) bedrijven veel meer geld uitgeven aan een goede webshop?

Een goede webshop laten maken is meer dan een paar honderd euro uitgeven. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van de online shop, het (dagelijks) onderhoud en de vindbaarheid. Dit staat dus nog los van eventuele marketing, zoals Adwords. Iemand met een reguliere baan kan het leuk vinden om wat artikelen te verkopen ‘voor erbij’. Dat is een ander uitgangspunt dan een persoon, die een grote voorraad, een goed lopend (winkel)bedrijf, mensen in dienst of al succes met de eerste versie van de webshop heeft. Dat vertaalt zich uiteraard in de manier van de webshop laten maken.

Blog webshop laten maken

Deze serie blogs gaat over het laten bouwen van een webshop voor de tweede groep. Mensen die serieuze doelstellingen met de webshop hebben en die kwaliteit en vindbaarheid belangrijk vinden. Zonder een technisch kwalitatief goede shop gaan er namelijk geen goede resultaten komen. Zowel de bezoeker als de zoekmachines zullen de site niet gaan waarderen. Als je dus een webwinkel wilt hebben die gaat scoren, volg dan deze blog verder. Wij laten je zien hoe een professionele webshop gebouwd kan worden.

Magento platform

Als de keuze is gemaakt om een serieuze en professionele webshop te laten maken, dan is één van de eerste beslissingen op welk platform de shop gebaseerd moet worden. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan verschillende platforms. Als we ons richten op professionaliteit, vindbaarheid en flexibiliteit dan blijven er nog maar een klein aantal opties open. Onze voorkeur gaat uit naar een [Wordpress webshop] of een Magento webshop. Het Magento platform is een stuk zwaarder dan WordPress, wat van oorsprong een platform is voor blogs. Magento biedt meer ‘standaard’ mogelijkheden en is volledig ontwikkeld met als doel een webshop. Bij een wat grotere shop zouden wij dan ook een professionele Magento webshop laten maken.

Voordelen Magento

Magento heeft nog meer voordelen, waardoor dit wereldwijd het meest gebruikte platform is voor online winkels. Een serieuze webshop laten maken, kan vaak het beste in Magento. Er is een aantal verschillende open source software pakketten, waarover meer details in deze [blog]. Kort opgesomd:

  • Magento Community (zie hier voor download van Magento software), de meest gebruikte versie wereldwijd voor een complete webshop;
  • Magento Enterprise (zie hier voor download van Enterprise software), zeer krachtig e-commerce platform ter ondersteuning van de grootste shops;
  • Magento Mobile (extensie), een belangrijke toevoeging in de wereld van enorm groeiend mobiel gebruik;
  • Magento ERP (extensies), ter ondersteuning van verschillende processen om de Magento webshop heen;
  • Magento Maatwerk, volledig toegespitst op individuele wensen van de klant.

Het Magento platform biedt naast deze genoemde toepassingen nog eindeloos veel plug-ins. Daarmee kun je een webwinkel exact zo maken dat deze aan alle individuele specificaties voldoet. Plug-ins zijn soms gratis en in andere gevallen zijn deze te koop. Het is verstandig om eerst reviews te bekijken, alvorens een plug-in te installeren. Meer weten over het soort beschikbare plug-ins voor Magento? Lees dan verder in deze [blog].

Om de frontend professioneel, strak en gebruiksvriendelijk te maken, zijn er talloze template designs beschikbaar voor een professionele Magento webshop. Bij een webshop laten maken scheelt dit veel tijd en geld. Vaak is ook een responsive design (zie [hier] voor meer informatie) te implementeren. Deze templates zijn soms gratis te gebruiken, maar de betere templates kosten meestal € 100 – € 150. Wij adviseren altijd om liever iets meer uit te geven aan de perfecte template dan later het design te moeten wijzigen. Meer weten over de frontend en templates? Bekijk dan deze [blog].

Er zijn nog meer voordelen zoals het grote aantal beschikbare talen, waaronder Nederlands. Magento is verder redelijk zoekmachine vriendelijk, waarbij echter nog wel een aantal aanpassingen of toevoegingen gedaan dienen te worden om dit te optimaliseren. Hierover is meer informatie in deze blog te vinden. Met de multistore functie zijn meerdere webshops vanuit één backend aan te sturen. Over de multistore functie is [hier] meer informatie te vinden.

Conclusie van de Introductie

Op zoek naar een professionele Magento webshop laten maken, omdat u bijvoorbeeld toe bent aan de volgende stap met uw bestaande webshop of een goed lopende zaak hebt en serieus online zaken wilt doen? In dat geval adviseren wij om een kwalitatief hoogwaardige Magento webwinkel te laten bouwen. Volg deze blog serie om precies te weten wat hier voor nodig is. Als u vragen heeft naar aanleiding van deze blog serie, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Category: Magento, Web development, Webshop laten maken, Webshops